Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τις ΕΚΤ και ΒοΕ

Η διατήρηση σταθερών επιτοκίων σε ΕΚΤ και ΒοΕ στηρίζει σε πρόσθετα κέρδη τις ευρωαγορές. Αναμένεται η ομιλία Ντράγκι. Τα οικονομικά μεγέθη Κίνας και ΗΠΑ στο επίκεντρο. Ελεύθερη πτώση 14% για την Aviva.

Η διατήρηση αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής τόσο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και την Τράπεζα της Αγγλίας στηρίζει σε νέα άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,18% στις 7.933 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,42% στις 3.789 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,27% στις 6.445 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,63% στις 8.411 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,81% στις 6.018 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,32% στις 15.951 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν καθολικά, κράτησε σταθερό το επιτόκιο του ευρώ, απρόθυμη να δώσει περισσότερη στήριξη στην οικονομία της ευρωζώνης. Ωστόσο, η επίμονη υποτονικότητα στην οικονομία και ειδικά οι ανησυχίες για τις συνέπειες της ιταλικής πολιτικής κρίσης, κάνουν ορισμένους οικονομολόγους να προβλέπουν μείωση επιτοκίων στην συνέχεια του έτους.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το επιτόκιο της στερλίνας αμετάβλητο στο 0,5%.

Η μετοχή της Nestle ενισχύεται κατά 1,1% μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε outperform από την Credit Suisse. Στον αντίποδα, η μετοχή της Aviva σημειώνει βουτιά 14% καθώς η εταιρία ανακοίνωσε μείωση των λειτουργικών της κερδών και μερίσματος. Πτώση 2,4% καταγράφει και η μετοχή της Delhaize καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v